Категорії
Новини

Чим відрізняються двері з екошпону від традиційних шпонованих?

Шпоновані двері заслужено користуються популярністю серед користувачів. Зовні вони дуже схожі на вироби з цільного дерева, але водночас значно дешевші, для них не потрібні особливі умови експлуатації. Останнім часом на ринку пропонуються дверні полотна, покриті натуральним і штучним шпоном. У них є свої відмінності, на які варто звертати увагу при покупці дверей.

Звичайний шпон: плюси і мінуси

Шпон – це дуже тонкий зріз деревини, який покриває міжкімнатні двері. Він виготовляється за допомогою стругання, розпилювання або лущення деревини. До переваг матеріалу відносять:

  • ексклюзивність – матеріал відрізняється унікальністю візерунка, фактури та наявністю мінеральних вкраплень; 
  • екологічність – завдяки натуральним матеріалам вироби виходять безпечними;
  • можливість ремонтування дверей – якщо з’явилися подряпини на міжкімнатних шпонованих дверях, їх можна легко обробити спеціальним маскуючим воском.

Натуральний шпон має і деякі недоліки:

  1. Ретельний догляд – для того щоб зберегти шпоноване покриття у гарному вигляді надовго, його треба ретельно доглядати. Лише вологої ганчірки буде недостатньо. Також не можна використовувати засоби зі спиртом або розчинники; 
  2. Чутливість до сонячного випромінювання – після довгого перебування під прямими сонячними променями шпоновані двері можуть вигорати та змінювати колір.

Екошпон: плюси і мінуси

Екошпон – це матеріал, що одержується з деревних та синтетичних волокон. Приставка «еко» показує, що при виготовленні використовуються екологічні складові, перероблені залишки. Але це не єдина перевага цього матеріалу. До інших відносять:

  • візуальна привабливість – у порівнянні із звичайним шпоном екошпон має чіткішу й природнішу структуру малюнка; 
  • різноманітність кольорів – через те, що відтінок покриття з екошпону можна задати й під час виробництва, перед покупцями відкривається велика палітра кольорових рішень;
  • стійкість до зовнішніх подразників – екошпон добре переносить пряме попадання сонячних променів, вологість, не вигорає і не тріскається з часом. 
  • простий догляд – міжкімнатні двері з екошпону менш вибагливі у догляді: для підтримання чистоти достатньо протирати вологими ганчірками з миючим засобом.

Однак, як і всі матеріали, екошпон має деякі недоліки, наприклад:

  • погана прохідність повітря – якщо квартира невеликих габаритів, повітря може застоюватися;
  • складна реставрація – при сильному пошкодженні дверей їх майже неможливо відновити, тому доведеться купити двері з екошпон знову. 

Як бачимо, обидва декоративні покриття мають суттєві відмінності. Знаючи їхні плюси й мінуси, можна визначити оптимальний варіант дверей для себе.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Останні записи

This site is registered on wpml.org as a development site.